HOW-TO: 5 HARDNEKKIGE MISVERSTANDEN OVER AIRCO’S ONTKRACHT
MISVERSTAND 1: AIRCO’S ZIJN EEN OVERBODIGE LUXE
Het zal je niet ontgaan zijn dat de afgelopen zomers in ons land met temperaturen van boven de 30°C graden extreem heet waren. Dan is het hebben van een goede airco allesbehalve een overbodige luxe.
Daarnaast kan met behulp van een airco de temperatuur of vochtigheidsgraad in huis of in een gebouw op een constant niveau worden gehouden. Veel airco’s zijn bovendien uitgerust met een filtersysteem waarmee de lucht in een bepaalde ruimte gezuiverd kan worden. Met een airco kun je dus niet alleen koelen, maar ook heel eenvoudig een prettig leefklimaat creëren.
En wist je dat een kleine extra investering in een splitsysteem met warmtepomp ervoor zorgt dat je met een airco niet alleen kunt koelen bij te hete dagen, maar ook kunt verwarmen bij koude dagen?
MISVERSTAND 2: AIRCO’S ZIJN DUUR
Tegenwoordig hoeft een goede airco helemaal niet duur te zijn en is er één voor elk budget. Het maakt daarbij niet uit of je op zoek bent naar een mobiele airco voor een kleine ruimte of een split airco voor een grote ruimte.
Airco’s lijken bij de aanschaf misschien wel duur, maar dat is niet zo als je bedenkt dat een split airco van een kwaliteitsmerk bijvoorbeeld al gauw zo’n 12 jaar meegaat. Dankzij het hoge rendement van de huidige aircosystemen haal je de aankoopkosten er bovendien in no time uit.
MISVERSTAND 3: AIRCO’S ZIJN ALLEEN ’S ZOMERS TE GEBRUIKEN
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen moet je de airco’s van nu zien als een soort klimaatregelaars: behalve koelen, kunnen ze een ruimte ook verwarmen, ontvochtigen, filteren en zuiveren. Dit maakt airco’s multi-inzetbaar en zorgt ervoor dat je ze het hele jaar door kunt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een airco in de winter in kunt zetten. Lees er dan over in de How-to Je airco in de winter gebruiken: alle voordelen op een rij.
MISVERSTAND 4: AIRCO’S ZIJN ENERGIEVRETERS
De modernere aircosystemen (met warmtepomp) hebben een zeer hoog energierendement. Voor de verbruikte energie krijg je ook weer energie terug in de vorm van een verkoelde of verwarmde ruimte.
De meeste vaste airco’s uit ons assortiment hebben minimaal energielabel A en kennen een hoge COP-waarde. Inmiddels weet iedereen wel dat producten met energie label A, A+ of A++ heel energiezuinig zijn, maar hoe zit het met de COP-waarde? De werking van de warmtepomp van een airco wordt uitgedrukt in een bepaalde COP-waarde. COP staat voor Coefficient Of Performance. Een hoge COP-waarde duidt op een efficiënte performance, een efficiënt energiegebruik.
MISVERSTAND 5: AIRCO’S ZIJN HERRIEMAKERS
Hoewel hier continu aan wordt gewerkt moeten we toegeven dat mobiele airco’s inderdaad aardig wat geluid kunnen produceren – vooral als ze op hun hoogste stand staan.
De vaste airco’s zijn daarentegen vrijwel allemaal al fluisterstil. Het geluidsniveau van de binnenunit van een airco is gemiddeld niet hoger dan 25 decibel, qua geluidssterkte te vergelijken met het geluid van bladeren in de wind. ’s Nachts kan het geluidsniveau van de buitenunit worden gereduceerd een net hoorbaar geluidsniveau van 9 decibel.
Een goede airco die op gemiddeld niveau staat ingeschakeld, hoor je (dus) bijna niet. Een prettige bijkomstigheid is dat je ook de buitenunit van een goede airco met een geluidsniveau van rond de 50 decibel bijna niet hoort en daar zijn vooral je buren dan weer blij mee!
VRAGEN?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen 053-4283600. We zijn bereikbaar tussen (09:30 – 11:30 + 15:00 – 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.nl.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.